Hundmassage

Hundmassage

Har du en stressad, spänd, aktiv, överaktiv eller gammal hund? Då kan ni med fördel prova hundmassage som lugnar och minskar smärta. Massage är också förebyggande så om olyckan är framme har hunden större chans att klara sig från skador med smidiga mjuka muskler och ett bra rörelsemönster. Varmt välkomna!

Rehabilitering

Hundfysiken arbetar alltid i nära samråd med veterinär. Om du har en hund som är skadad eller opererad krävs alltid ett godkännande eller en remiss från behandlande veterinär innan vi kan påbörja behandlingen. Här kan ni få hjälp med muskel eller ledrelaterade problem så som muskelbristning eller inflammation, atros, nack-ryggvärk, senproblem diskbrock, stelhet eller akuta skador. Vid rehabilitering kombineras ofta massage och medicinsk laserbehandling. Ibland behöver vi rådgöra med veterinär även vid påbörjad behandling. 

Alla hundar är olika

Vissa älskar massage från första stund medans andra behöver lite tid för att vänja sig. Vi tar det i hundens takt och bygger upp ett förtroende. Det blir ett vinnande koncept för alla när hundens integritet och vilja respekteras. Du som matte eller husse får också vara med och vägleda och inge trygghet. Om upplevelsen vid första besöket blir positiv så blir det enklare nästa gång. Ta gärna med hundens favoritgodis så gör vi den här stunden till den bästa! 

Hundfysiken i Kungälv

Följ Hundfysiken på Facebook 

Massagens effekter:

-En trött muskel arbetar effektivt snabbare igen om den masseras än om den får vila.

- Minskar bindvävsbildning vid skador och inflammationer

-Frigör endorfiner, oxytocin och serotonin som lugnar och minskar smärta, främjar mjölkprodution och matsmältning och bidrar till ett ökat välbefinnande.

-Förbättrar immunförsvaret. Hunden blir mer motståndskraftig mot sjukdommar med regelbunden massage.
-Ökar blodcirkulationen. Blodet kan transportera syre effektivare till muskler, bindväv och benväv och näring till inre organ.
-Sänker blodtrycket. Blodkärlen vidgas, blodvolymen ökar. Blodet kan rinna friare när kärlväggarna slappnar av vilket bidrar till att hunden blir mindre stressad.
-Ger större rörelsefrihet vilket gör muskler och leder mer elastiska/smidiga. Ledvätskan stimuleras och ledtrycket minskar.
-Påskyndar lymfcirkulationen så kroppen renas snabbare. Förhindrar svullnad/vätskesamling
-Påverkar utsöndringsorganen som mag-tarmkanal och njurar positivt
-Förebyggande. Om olyckan är framme så har hunden större chans att klara sig bra med smidiga muskler och bättre rörelsemönster.
-Glansigare och friskare päls pga ökad ämnesomsättning i hud och talgkörtlar.

- Om du har en tik som är dräktig eller löper vänligen informera om detta.Hundmassage 30 minuter

1 gång 600:-

5 gånger 2800:-

10 gånger 5400:-

Undersökning och behandling vid första besöket 700:-


Behandlning med massage och laser ca 40min

1 gång 650:-

5 gånger 3000:-

10 gånger 5800:-

Undersökning och behandling vid första besöket 700:-