Laserbehandling

Laserbehandling för hund

Rehabilitering

Hundfysiken arbetar alltid i nära samråd med veterinär. Om du har en hund som är skadad eller opererad krävs alltid ett godkännande eller en remiss från behandlande veterinär innan vi kan påbörja behandlingen. Här kan ni få hjälp med muskel eller ledrelaterade problem så som muskelbristning eller inflammation, atros, nack-ryggvärk, senproblem diskbrock, stelhet eller akuta skador. Vid rehabilierig kombineras ofta medicinsk laserbehandling och massage. Ibland behöver vi rådgöra med veterinär även vid påbörjad behandling. 

Alla hundar är olika

Vissa älskar laserbehandling från första stund medans andra behöver lite tid för att vänja sig. Vi tar det i hundens takt och bygger upp ett förtroende. Det blir ett vinnande koncept för alla när hundens integritet och vilja respekteras. Du som matte eller husse får också vara med och vägleda och inge trygghet. Om upplevelsen vid första besöket blir positiv så blir det enklare nästa gång. Ta gärna med hundens favoritgodis så gör vi den här stunden till den bästa!

Hundfysiken i Kungälv

Följ Hundfysiken på Facebook

Medicinsk laserbehandling är en smärtfri behandling som reducerar inflammation, minskar smärta, stimulerar cellfunktionen, främjar läkning och lugnar. Lasern hjälper även till att öka blodcirkulationen och är ett bra komplement till massage.

Varmt välkomna!


Vad kan behandlas med laser? 

-Generellt alla inflammatoriska problem

-Akut inflammation

-Artros 

-Akuta skador

-Diskbråck 

-Svullnader och ödem

-Senproblem

-Knäsmärtor 

-Ledvärk

 -Nack/Ryggvärk 

-Den kan även användas efter operationer och vid sårläkning. 


Reaktioner efter behandling:

-Tillfällig eller bestående smärtlingdring

-Tillfälligt ökad trötthet och ibland förbättrad sömn

-Övergående värkreaktion orsakad av att läkningsprocesser sätter igång. 

-Reaktioner uppkommer inom 24h och betraktas som positiva då det är tecken på att behandlingen gett effekt.

Laserbehandling ca 15 min 

1 gång 400

5 gånger 1800

10 gånger 3400

Undersökning och behandling vid första besöket 700:-


Behandlning med massage och laser ca 40min

1 gång 650:-

5 gånger 3000:-

10 gånger 5800:-

Undersökning och behandling vid första besöket 700:-Hur fungerar laser?

Lågeffektslaser är enkelt förklarat en sorts lampa som producerar osynligt ljus. Till skillnad från vanligt ljus så har laserljuset unika egenskaper. Man belyser den del av kroppen där problemet sitter med en så kallad prob. Då sker ett energiupptag i cellen och detta har visat sig påverka cellen till läkning. Ljuset kan tränga in upp till 5 cm i vävnaden, genom såväl päls som hud, ner i muskler och leder. 


Behandlingen är normalt helt smärtfri och tar oftast någonstans mellan 5-15 minuter. För långvariga besvär rekommenderas 4-6 behandlingar under 2 veckor följt av utvärdering men behandlingstiden är alltid individuell. 


Laserbehandling är idag en beprövad behandlingsmetod som använts sedan 1960-talet och som visat sig vara utan biverkningar eller skador. Man ska dock aldrig titta rakt  in i laserljusets stråle då detta kan innebära en viss ögonrisk. 


Medicinsk laserbehandling kan inte förorsaka eller förvärra cancer. Mer än 40 års forskning och erfarenhet visar detta. Det finns heller inga risker med laserbehandling om hunden har implantat, proteser eller är dräktig.


Det går bra att laserbehandla vid smärtstillande medicinering. En positiv effekt av behandlingen kan vara att behovet av smärtillande medel kan minskas. 


Hundfysikens laser är inköpt på Irradia. På deras hemsida kan du läsa mer om laser. www.irradia.se